Vývar oves - léčivé vlastnosti a kontraindikace, jak vařit, recenze

O léčebných vlastnostech a kontraindikaci odvar z ovesných vloček je již dlouho známo. Slavný řecký filozof a léčitel Hippocrates ho povolal, aby ho použil. Podívejme se na to, jak vařit a vypít odvar z ovesu, výhody a škody, recenze výsledků, které jsou uvedeny v tomto článku.

Výhody a poškození odvaru ovsa, hodnocení jeho použití

Od starověku byl nápoj z této obiloviny nazýván elixírem dlouhověkosti. Jeden z nejslavnějších francouzských lékařů, Jean de Saint-Catherine, který obhajoval pravidelné používání ovesného bujónu, žil více než 120 let (je možné, že to byl nápoj, který přispěl k jeho dlouhověkosti).

Podívejme se blíže na přínosy a možné škody způsobené touto hojivou infuzí, stejně jako zpětnou vazbu na její účinky na tělo od lidí, kteří používali odvar při léčbě některých onemocnění a také při prevenci.

Ovesní odvar - léčivé vlastnosti a kontraindikace

Při správné přípravě a správném používání tohoto nápoje bude prospěšné pouze vaše zdraví. Poškození od jeho příjmu je možné pouze ve vzácných případech. Více o tom dále.

V jakých případech je možné ublížit užívání ovsa?

Ovesná odvar, stejně jako kvasový nápoj z této obiloviny, má nejen silné léčebné vlastnosti, ale také některé kontraindikace jejího použití, které by neměly být ignorovány. Mezi ně patří:

  • reakce jednotlivého těla na výrobek;
  • žlučové kameny;
  • nepřítomnost žlučníku v důsledku jejího odstranění;
  • žaludeční kyselina je nad normální hodnotou;
  • vážné problémy s játry;
  • srdeční selhání;
  • renální dysfunkce.

Za přítomnosti výše uvedených zdravotních problémů byste se měli zdržet odvaru ovesu navštívit lékaře. V opačném případě může použití nápoje způsobit katastrofální výsledky.

Je třeba vědět, že oves obsahuje fytin - inhibitor růstu, který brání růstu zrna. Faktem je, že kyselina fytová a její soli - fytáty mohou poškodit lidské tělo, které se skládá z následujících:

  • vylučování užitečných minerálů z těla - vápník, železo, zinek a další mikroelementy, které jsou stejně důležité pro zdraví;
  • což zpomaluje práci enzymů, což vede k tomu, že potravina není v žádném případě trávena, nebo se jedná o velmi pomalu;
  • fytín brání tělu v asimilaci fosforu, který má velký význam pro lidský kosterní systém.

Výhody ovseného bujónu

Léčivé vlastnosti nápoje jsou široce používány v tradiční medicíně pro léčbu a prevenci mnoha nemocí. Jaký přínos může mít nápoj vyrobený z ovesu pro naše zdraví?

  • Rozpustné vlákno obsažené v nápoji poskytuje ovesné vločky s vynikajícími obalovými vlastnostmi, které mají pozitivní vliv na trávicí systém a používají se při léčení žaludečních vředů, stejně jako gastritidy a pankreatitidy. Také díky vláknu má nápoj vlastnost očistit lidské tělo od toxinů a jiných škodlivých látek. Úspěšně se používá k léčení různých druhů otrav, stejně jako v onkologii k obnově orgánů po chemoterapii.
  • K dispozici ve složení ovseného inulinu, který je náhražkou cukru, je užitečný pro pacienty s diabetem.
  • Jedna z látek obsažených v ovesné bouři, scopoletin, může snížit závislost člověka na alkoholu, kouření a dokonce snížit touhu po drogách.
  • Vzhledem k obsahu tryptofanového odvaru pomáhá obnovit svalová vlákna, je básník užitečný pro sportovce.
  • Odvar této obiloviny v mléce s přídavkem medu a rozinky má výborné diaforetické a protizánětlivé vlastnosti, které se používají při léčbě nachlazení a bronchitidy.
  • Beta-glukan obsažený v zrnu je užitečný pro prevenci onkologických onemocnění a je také schopen snížit množství cholesterolu, čímž normalizuje stav našich cév a srdce.
  • Vitamín B obsažený v ovesu má pozitivní vliv na stav nervového systému.
  • Infuzní roztok je účinný pro odstranění tekutiny obsažené v těle, čímž se snižuje otok.
  • Vzhledem k vysokému obsahu bílkovin, esenciálním aminokyselinám těla a dalším stejně užitečným látkám přispívá odvar z ovesu k vyčerpání sýtosti, což vede k redukci chuti k jídlu, což je užitečné při ztrátě hmotnosti.
  • Bujón stimuluje regeneraci tělesných tkání, což vede k aktivní omlačení těla.
  • Na rozdíl od jiných obilovin ovos nezahrnuje lepek, proto mohou lidé, kteří jsou na stravě bezlepkové, ji užívají.

Hodnocení piva

Recenze lidí, kteří užívají ovesný vývar pro účely uzdravení těla, převážně pozitivní.

Natalia, 25 let: Vezmu si odvar z ovsa asi 2 týdny a všiml jsem si, že kůže na obličeji je mnohem čistší. Dřív na kůži se objevilo velké bolestivé akné a teď to tak není. Je pravda, že denně také otřebuji obličej se směsí tinktury neplodné a tablety levomycetinu rozpuštěné v ní, stejně jako kyselina acetylsalicylová. Ale vždy jsem to udělal a akné se vždycky objevilo předtím, ale teď už neexistuje taková věc.

Vladlena, 35 let: matka má problémy s žlučem a sousedka jí doporučila, aby pila oves. Samozřejmě jsem hledala velmi dlouhou dobu, kdy jsem mohl koupit obilí, ale pak jsem šel na jeden zemědělský veletrh a našel to! Maminka už asi měsíc pije odvar a zdá se, že se cítí lépe. Nedávné ultrazvukové vyšetření ukázalo, že ledvinové kameny zmizely.

Galina, 61: Byla jsem zachráněna ovesnými vločkami při záchvatu pankreatitidy. Po novoročních svátcích se mé tělo vzbouřilo a pankreas se projevil silnými ostrými bolestmi. Na doporučení přítele bylinky jsem začal pít odvar ovesných zrn a infuze lněného semene. Po 3 dnech došlo ke zlepšení: měl jsem chuť k jídlu, kterou jsem ještě neměl, bolest zmizela, hořkost v ústech a nevolnost zmizela. I nadále pijí ovesné vločky a lněná semínka, protože je třeba je užívat po dobu asi 2 měsíců, aby se plně obnovila práce na pankreatu.

Oves odvar, jak vařit a jak pít

Existuje mnoho způsobů, jak dělat oves. Může se připravit vařením ve vodě nebo mléce, vaření v termosku nebo pečlivě v peci.

Jednoduchý recept na posilování celého těla.

Nápoj připravený podle tohoto receptu poskytne sílu, zlepší trávení, posílí psycho-emocionální stav a vyčistí tělo škodlivých látek nahromaděných v něm. Pro vaření ovesného bujónu potřebujeme:

  • ovesné zrna - 1 polévková lžíce. lžíce;
  • voda - 400 mililitrů (pár sklenic).

    Příprava: Vezměte hrnce, přidejte ovsa a naplňte ji tekutinou. Tomitová infuze na nízké teplotě po dobu 60 minut. Poté nechte nápoj vychladnout a napněte ho pomocí kusu hadříku nebo síta. Vezměte třikrát denně na pol pohárku 200 gramů.

    Rozmnožuje oves s pankreatitidou

    Pro přípravu terapeutické infuze pro tento recept potřebujeme:

    • oves - 1 sklo;
    • voda (destilovaná) - 1,5 litru.

    Příprava: osušte zrno, nalijte vodou a nechte 10 až 11 hodin naplnit. Potom se kapalina vypustí a přidá se nová část vody. Poté přiveďte směs do varu a vaříme na nízkém ohni po dobu asi půl hodiny se zavřeným víkem, pak obalte hrnce s obilím a nechte vývar za dalších 12 hodin sám.

    Po nanesení nápoje přivádíme jeho objem na 1 litr a nalit destilovanou vodu do nádoby s ovesem. Je nutné použít vývar na 100 mililitrů třikrát nebo čtyřikrát denně před jídlem.

    Odvar ovesu pro játra

    • voda - 1,5 litru;
    • oves (v plesech) - 150 gramů;
    • jakýkoli stříbrný předmět.

    Příprava: umístěte stříbro do vody a vařte. Pak vyndáme stříbrný předmět a nalijeme nerafinované zrno do vroucí vody. Tomim to na malém ohni asi 15 minut, pak trvat na 2 hodiny a filtr.

    Použití odvaru ovsa k léčbě jater by mělo být asi 15 dní, půl sklenice 30 minut před snídaní, obědem a večeří.

    Oves - jak dělat odvar v termosku

    V termosu, aby si nápoj byl mnohem jednodušší a pohodlnější. Takto vyrobený ovesný stébel normalizuje metabolismus v těle a bude také užitečný při hubnutí.

    Příprava: v termosku umístíme předem promyté zrno o objemu 100 gramů a naplníme litrem vařené vody. Trvejte na nápoj po dobu 10 hodin, pak napněte. Je nutné konzumovat vývar na sklenici půl hodiny před jídlem.

    V termosku můžete provést infuzi mletého ovsa: v tomto případě je třeba na jeden litr vroucí vody odebrat pouze jeden výrobek. lžíce zrna. Průběh přijetí je přibližně 2 měsíce.

    Volitelně můžete v již vychladlém nápoji přidat med podle vašeho vkusu.

    Pro vás - video, ve kterém můžete jasně vidět, jak připravit ovesný odvar v teploměru:

    Nyní víte vše o výhodách a nebezpečích ovesné odvarky, jak je vařit a jak je správně pít. Doufáme, že skutečné recenze lidí, kteří užívají nápoj k léčbě jater v případě pankreatitidy a dalších zdravotních potíží, vás přesvědčili o svých léčebných vlastnostech. Požehnejte!

    Přínos nebo poškození

    Infúze ovsa: přínosy a poškození, vlastnosti, recenze přírodní medicíny

    Oves, jehož prospěšné vlastnosti jsou již dlouhou dobu známy a způsobují nadměrné hodnocení, lze použít jako infuzi nebo odvar. Výhody a poškození ovsené infuze si zaslouží zvláštní pozornost každého, kdo chce udržovat zdraví pomocí přírodních prostředků.

    Infúze ovsa: přínosy a poškození přírodních léčivých přípravků

    Obiloviny mají jedinečný soubor vlastností nezbytných pro lidské tělo. A oves, jehož užitečné vlastnosti jsou studovány lékaři v různých směrech, nejsou výjimkou. Jeho aktivní využití v potravinách je nejen užitečné, ale také chutné a v různých formách. Jedním z nich je infuze nebo odvar - skutečný sklad cenných látek.

    Co je užitečné ovesný vývar?

    Možná škoda

    Recept na přípravu a pravidla pro podávání infuze ovsa

    Pro přípravu léčebného odvaru ovesu musíte:

    1. Vezměte ovesné zrno (minimální část - 200 g).
    2. Nalijte vroucí vodu nebo horké mléko na oves (pokud nejste alergičtí na mléčné výrobky).
    3. Po pár minutách se vaří na nízké teplotě.
    4. Trvejte půlhodinu, vyprázdněte vývar.

    Někteří vařte oves s vařící vodou, vařte asi 15 minut, vypusťte a pak promíchejte s mlékem v poměru one-to-one. Ale tato možnost přípravy infuze doporučují lékaři těm, kteří chtějí zhubnout - v kombinaci s vhodnou stravou. Oves spaluje tuky a mléko přispívá k tomu, že tělo přijímá potřebné množství vápníku, které jsou výrazně sníženy v procesu stravování.

    Lékaři doporučují, aby se jako pomocná látka přidávala řada léků pro problémy v gastrointestinálním traktu nebo v nervovém systému. Doporučuje se, aby nebyla léčba přerušena po dobu 60 dnů, a následně se provede dvoutýdenní přestávka, aby léčba byla účinnější. Vezměte infuzi nejméně dvakrát denně po dobu 40-45 minut před jídlem. Takže nápoj nejen bude mít pozitivní dopad, ale také správně upraví žaludek, aby jedl.

    S nachlazením mnoho z nich užívá infuzi ovsa a po tom jen ponechává pozitivní hodnocení. Tento nástroj pomáhá tělu očistit toxiny, a proto nedává infekci a viry šanci se dále rozvíjet. Chcete-li zvýšit účinek ovsa, můžete přidat jemně nakrájenou cibuli na teplou infuzi. Vitamin C, který je obsažen v zelenině, aktivuje stopové prvky obilovin.

    Pokud se obrátíte na tradiční receptury léku, včetně použití ovsené infuze, přínosů a škod, způsob, jakým používáte lék, byste měli studovat stejně dobře. Lidské tělo je složitým mechanismem, takže je velmi snadné poškodit jeden orgán, léčit ostatní.

    Odvar z ovesu je sklad vitaminů: může to ublížit? Jaké výhody přináší těsto ovesné ořechy, jak je užívat bez poškození

    Ovesný vývar: kompozice, kalorie, jak se připravit a aplikovat

    Ovesný vývar: jaká je prospěch těla?

    Ovesné buchty: jaká je škoda na zdraví?

    Pro těhotné a kojící matky: použití ovesných odvarů

    Ovesné odvar pro děti: užitečné nebo škodlivé

    Oves odvar: poškození nebo přínos pro ztrátu hmotnosti

    Odvar ovesu pomáhá zbavit se nežádoucích liber, čistí tělo toxinů a nasycuje ho životně důležitými látkami.

    • Ovar odvar působí na střevní stěnu a obklopuje ho viskózním lubrikantem, který chrání tělo před toxickými látkami a zbytečnými látkami. V organismu, který je trápěn, se tukový tuk hromadí rychleji, odvar z ovsa odstraňuje nadbytek a zrychluje proces ztráty hmotnosti.

    • Škrob obsažený v ovesném bujónu je po dlouhou dobu absorbován, a proto se snížuje chuť k jídlu, což vede ke snížení počtu jídel.

    • Nápoj obsahuje mnoho vitamínů, které zvyšují imunitu.

    • Nápoj z ovsa zvyšuje funkci štítné žlázy. Problémy spojené s endokrinním systémem vedou k nadváze.

    Vzhledem k tomu, že nápoj je nízkokalorický, nepřidává další kalorie. Dekokonace zlepšuje metabolismus, obnovuje metabolismus, nabití energií a energií.

    Podle zákona jsou oves považovány za léčivé obiloviny. Ve starověku používali lékaři z Egypta, Indie a Číny k léčbě různých onemocnění. Nejlepší je koupit ovesný nebo "kůň". Je to cenný léčebný nápoj.

    Jak jsem vařit infuzi ovsa v termosku.

    Pravděpodobně není nikomu tajemství, jak je užitečné ovesné odvar, tak jsem se rozhodl pít to s vámi se s vámi podělím, jak to dělám Samozřejmě že jsem četl hodně na internetu, který ho připravuje.Zastavil jsem se u možnosti tepelného ohřívání v parní lázni, dostal jsem vlastní recept v průběhu akce. ale na konci se dozvíte o výhodách ovesu. A kromě toho budu říkat, jak jsem klíčovitě pěstoval pšenici.

    Časově prověřený recept z internetu.

    sklenice ovsa (zrna) vařte v litru vroucí vody (v thermos v noci),

    ráno vylijete infuzi, opatrně smažte semena do ní,

    a během dne pít tuto infuzi v pravidelných intervalech,

    1. sklo - ráno na prázdném žaludku, to se ukáže

    půl sklenice pětkrát denně.

    Pít alespoň dva týdny.

    Myslím, že může být měsíc, a pak měsíc na odpočinek a pokračovat znovu

    Zde je moje oves a šípky v bankách, oves koupil na trhu a až o víkendech lidé přicházejí prodávat krmivo pro ptáky, 1 kg 30 rublů, koupil jsem 5 kg najednou, což je jen velký balík, dal jsem domy do břehů a ostatní ukryl. jako malý pták

    Koupil jsem si dogrose, četl jsem, že je možné a dokonce i velmi dobré přidávat dogrose. A také různé sušené ovoce mohou být také přidány a užitečné.

    Abych byl upřímný, předem jsem nevěděl, jaké ovoce vypadá, a četl jsem o tomto nápoju od lyžaře, který tkal, neustále pil ovesný nápoj a na cestě a po celý život, napsal, jak moc sílu a lehkost tento ovesný vývar přidává. pak jsem se začal zajímat Užitečné super jako játra, můžeš zhubnout, když ji piješ obecně hodně užitečných věcí Dokonce i člověk, který vede zdravý životní styl, se naučil, jak je to dobré pro játra, jak je jemně očistěno a to je důležité - jemné čištění jater, Zmiňuje Malakhov s jeho tvrdým čištěním ne kde je přítomna citronová šťáva, vypadá sklo a sklenice olivového oleje. nějaký druh hrůzy, sadomasochismus v doslovném smyslu slova, tak to bylo bláznivé, ale samozřejmě ráno se objevily malé zelené kameny, slyšel jsem, že tato metoda je nebezpečná, brzy se to stalo lidem.

    Ale je jistě lepší jemně očistit játra, s ovesnou kaší nebo infuze, bezpečně a efektivně.

    Vzal si sklenici ovesu, promyté zrno s tekoucí vodou.

    A rozhodl se pro větší dobro, rozdrtit obilí. V mixéru mokrý může být.

    Dokonce jsem nevěděl, jak by se mokré zrna dráždily.

    Zrna byla rozdrcena těmi, které byly na dně, zatímco vrchol a strany zůstaly na svém místě.

    Museli jsme se zastavit a míchat, hrůza není vhodná. Tento proces broušení sama o sobě jde.

    Mokré zrnky se určitě nijak nedaří rozmíchat v mísiči, proto jsem se rozhodl mletím suché zrno příště, pak promýt mletím v sítu, pak je nalít do termos a vylévat vroucí vodu.Ale v tomto způsobu, všechny jemné mletí ovesu je promyta sítem.

    Zde jsou zrna ovesu. Termo se speciální nálevkou, má široký krk.

    Nyní je čas na divokou růži.

    Je tu hezký muž, jak ho nechtějí.

    Letošní sklizeň, jak mi bylo řečeno na trhu, ale to už je vidět.

    Vzala dobrou psí růži.

    A já jsem ji také rozemelil v mixéru. "Rosehip letěla přes misku, tak skvělá, broušila dobře, vždycky jsem rozdrtila šípku, ale s kladivkem v tkanině to není moc výhodné, a v mixéru jen píseň))

    Nyní vzestup psa jde do termos.

    Zde je to, jak vypadá divoká růže. Na stěnách jsou tato vlákna nebezpečnými hroty.

    Opět jsem dal termosku do láhve s termosky, s briárem musíte být opatrný, je strašné, že se dostanete na kůži. Bude rozemletý do termos a zemní briar se nalije do termosu.

    Vylila do teplomilného ovsa a divoké růže, nalila vroucí vodu na litr a podala ji na noc a přeměnila se na léčivou ovesnou infuzi. Zde dochází k páře, což je mnohem užitečnější než odvar (myslím, že tam), a odvar je, když obilí je vařeno.

    Tady ukážu, co se tancem s tamburíny stalo se mnou ráno. Protože to prostě není možné nalít a vypít z termosku, oves nabobtnal hodně.

    Připravil si nakládací misku se sítkem, lžící a karafiou, kde bude hotová infuze ovsa.

    Vylijte z hotového hotového vývaru a koláče v hrnci se sítkem.

    Teď jsem otíral koláč s lžičkou, když jsem vařil celá zrna, nemohu je otírat po vaření, ani po 1,5 hodině vaření a zemní zrno a vařené jídlo jsou dobře vyhozené, proto jsem se rozhodl brousit nejprve zrna a pak zaparivat.Tak a více výhod z obilí z ovesu a pak jednodušší tisknout.

    Můžete zkusit parní zrnku a ráno měkké ovesy vynechat mixér a stlačit do infuze.

    A přesto si myslím, že je užitečnější pohřbít již čerstvě rozkrájené zrno. Když uděláme růžové boky pro zdravý nápoj, musí být také zpočátku rozložen a pak zapařen do termosky.

    Zde je infuze ovesné kaše a divoké růže.

    Tento sítko z dortu, pak ho pošlete do myčky nádobí.

    To je to, co vytlačilo z obilí a šípku, užitečné želé takové

    Přidáno "kissel" v infuzi, vše zamíchané. Připravil džbán s trychtýřem.

    Vylila kávu připravenou na kávu s ovsem v džbánu.

    A pokryté víkem.

    A každé ráno mám takové tance s tamburíny, není to dlouho, ale je to docela těžké a spousta špinavých pokrmů pracuje, není to problém, máte myčku na nádobí nebo můžete ihned rychle vypláchnout vodou, protože žádný tuk, voda snadno vyplácí vše z nádobí.

    A můžete vypít tuto hojivou infuzi ovesné kaše.

    Je to dost husté, ale ne jako kissel.Před každou aplikací, míchat infuzi ovesu, a pak nalít do šálku.Je dobré přidat pár medu a citronové šťávy pár kapek, a to bude chutnější a užitečnější.

    Takto to vypadá jako šťáva, červená barva dává dogrose, dává také kyselou chuť a dělá infuzi mnohem chutnější.

    Tady a vaření ovesné vločky je užitečné infusion.I pít celý nápoj po celý den.Ráno, na prázdný žaludek, jsem pít celý šálek s přidáním pol jedné lžíce medu.Ve večer jsem parní sklenici ovsa v termosku a filtr to ráno.

    A teď Oda oats a jeho výhody.

    Nejen, že Angličani platili poctě nutriční hodnotě ovesu. V Rusku od dávných dob jedli ovesné vločky a kaše. Díky této stravě vyrostly ruští bojovníci.

    Přestože oves vypadá ošklivě, je to užitečná kultura potravin a léčivá rostlina.


    Nutriční hodnota ovsa je určena složením části zrna: 18 procent bílkovin, 60 procent sacharidů a asi 5 procent tuků. To je optimální poměr. Kromě toho rostlina obsahuje vitaminy E, A, K, skupinu B, stopové prvky, enzymy, jemné vlákno.


    Při pravidelném konzumaci ovesu se stolice normalizuje, čreva se čistí a mikroflora se obnoví. Tato výživa má příznivý účinek na játra. Štítná žláza získá hormon thyreostatin.


    Enzym, který usnadňuje trávení tuků a enzym, který zlepšuje vstřebávání sacharidů, se nachází v ovsu.


    Z ovesu připravte výživný kissel, který obsahuje velké množství slizu, který má obalovací efekt. Používá se jako terapeutická látka pro chronické zánětlivé onemocnění gastrointestinálního traktu.

    Konzumace ovesných vloček se také doporučuje pro prevenci a léčbu aterosklerózy arterií, aorty a řady onemocnění jater. Ovesné vločky nutně zahrnují v nabídce pacientů s diabetes mellitus, jako složité látky - polyfenoly, izolované pouze z obilovin z ovsa a ovesné slámy, pomáhají snižovat koncentraci cholesterolu v krvi.


    K zásluhám ovsa patří a posiluje, tonikum, krev tvořící, stimulující chuť k jídlu. Zlepšuje a obnovuje krev, zabraňuje tvorbě krevních sraženin (s ischemickou chorobou srdeční, hypertenzí, tromboflebitidou po různých operacích). Zvyšuje počet leukocytů, normalizuje metabolismus. Podporuje imunitu, zvyšuje ochranné funkce těla, schopnost samočistění. Zastavuje senilní vadnutí.

    4. února 2012

    Ovesné vločky a odvar jsou užitečné pro všechny, neváhejte a uvolněte játra, ztraťte váhu, přidejte sílu a vitalitu!)) Ve skutečnosti to bylo snadné a příjemné najednou, když jsem začal užívat infuzi ovesné kaše)), vůbec neškodný.

    Také cvičím horkou infuzi ovsa, a tak jej naliji do dekantéru, ale do termosku, takže se celý den zahře a je zdravější a příjemnější na pití.

    Vzpomínám si, že každé ráno jsem procházel zbarvenými pšeničními zrny a snědl je ořechy a zeleniny a praktikoval jsem to po mnoho let. bílé klíčky asi 2 mm, to jsou pšeničné klíčky. Jak užitečné to je! Taky to doporučuji, já chci znovu pracovat na této dobré věci a pak budu dělat celý svůj čas na klíčení pšenice.

    Hodně štěstí a dobré zdraví milí čtenáři!)) Napište své vlastní recepty olivového vývaru, jako ty)

    Léčivý oves

    Léčivý oves

    kiltana »17. srpna 2012, 23:02

    Re: Medicinal Oats

    xsusham22 »17. srpna 2012, 23:42

    Re: Medicinal Oats

    Sergio »18. srpna 2012, 11:08

    Re: Medicinal Oats

    ebi »19. srpna 2012, 23:19

    Re: Medicinal Oats

    Potter "19. srpna 2012, 23:23

    Re: Medicinal Oats

    vasily »22. srpna 2012, 19:07

    Re: Medicinal Oats

    Liza »22. srpna 2012, 19:30

    Re: Medicinal Oats

    Julia R "22. srpna 2012, 19:50

    Re: Medicinal Oats

    Irina M »22. srpna 2012, 21:56

    Re: Medicinal Oats

    cakura1 »26. srp 2012, 18:26

    Kdo je teď na konferenci

    Právě prohlížíte toto fórum: žádné registrovaní uživatelé a hosté: 2

    LiveInternetLiveInternet

    -Citatnik

    Takže tu žije asi 10% žen. Mají výrazné vrásky pod očima a vranové nohy.

    Canape s avokádovou pastou a lososem Canape (z francouzského "canape" -.

    Chci s vámi podělit se o recept mého nového mistrovského díla, který patří mezi mé přátele a rodinu.

    Kousky jogurtu Složení: 350g mouky, 300g jogurtu, 1 polévková lžíce. bylinné

    Ovocná marmeláda Složení: Ovocná šťáva - 100 ml Voda - 100 ml.

    -Nadpisy

    • ART (360)
    • VŠECHNY ZÁJEMCI (232)
    • MŮJ SVĚT / MŮJ SVĚT (185)
    • MASTER CLASS (171)
    • EZOTERIKA (136)
    • ZDRAVÍ (119)
    • Jak krásný je tento svět! (117)
    • SEZNAM CELKEM (111)
    • POZITIVNÍ (105)
    • UTILITY (85)
    • INTERIÉRY A DESIGN (80)
    • RECEPTY (65)
    • Malba vitrážů + Práce se sklem (64)
    • KINO, VIDEA (64)
    • SUBCONSCIOUSNESS CAN ALL! (53)
    • DECOUPAGE (37)
    • ODESSA, ILICHEVSK (34)
    • WEALT A ÚSPĚCH (33)
    • CESTOVÁNÍ (33)
    • WISE HLEDÁNÍ (31)
    • BALENÍ (30)
    • PAST ŽIVÁ, ŽIVOT PO SMRTI (30)
    • MALOOBCHOD A LEPENÍ (26)
    • SPACE, VĚDY NOVINKY (24)
    • MEDITACE (23)
    • RODIČE (23)
    • LEXIK-KEXIK (21)
    • ME - MY ART POEMS (17)
    • RESTAURANT BUSINESS + KÁVA (17)
    • OBCHOD (STOLOVÝ, ASTONSKÝ) (15)
    • ZKOUŠKY (14)
    • KNIHY (12)
    • TURISTIKA (11)
    • NÁŠIVKY, KLINKY (10)
    • PŘEDNÁŠKY (10)
    • ŽIVOTNÍ VODA (9)
    • HUDBA (7)
    • PAMĚTI, INTUICE, RYCHLÉ ČTENÍ (7)
    • SPORT (5)
    • ŠKOLA FINANCOVÁNÍ (0)

    -Odkazy

    -Fotoalbum

    -Hudba

    -Přátelé

    -Pravidelné čtečky

    -Vysílání

    -Statistiky

    Nejsem kůň, ale pijem odvar z ovsa))

    Nikdy jsem si nemyslel, že oves je tak užitečný. Za poslední měsíc, když sedím na vývaru ovesu. Nezdá se mi, že se směje tak daleko, ale cítím více síly a energie. Ve skutečnosti ji můžete vypít po dlouhou dobu - nebude tam žádná újma.
    Chci se s vámi podělit o to, abyste věděli, jaký je ovs a že musíte ráno konzumovat alespoň ovesné vločky.

    Tak, Oda OVSU)))
    Latinský název této rostliny je avena, který doslova znamená být zdravý. A jak jste zdraví, váš vzhled také záleží. Oves je jedna z nejvíce zdravých potravin. Je to silné profylaktické činidlo, které posiluje imunitní systém.
    V ovesu je nalezen enzym, který napomáhá vstřebávání tuku ve střevech. Tato obilovina obsahuje bioaktivní složky, tj. biologicky aktivní sloučeniny, které mají pozitivní účinek na pankreas, stejně jako posílení svalové kontrakce. Oves je výjimečně cenný výživový výrobek, bohatý na komplexní sacharidy, vysoce kvalitní bílkoviny a vlákninu.
    Tajemství ovsa spočívá ve skutečnosti, že beta-glukan vytváří viskózní ochranný film na střevní stěně. Důležité je také, aby vláknina měla nízkou energetickou hodnotu a snížila obsah kalorií v produktech, do kterých je zahrnuto. Další výhodou ovsa je to, že škrob tohoto obilí je pomalu tráven a také se pomalu vstřebává. Protože po jídle, například ovesné vločky, člověk zůstává plný na dlouhou dobu a má dostatek energie na několik hodin.

    Oves je tonizující organismus proti stárnutí.
    Oves rychle obnovuje a zvyšuje svalovou sílu, nedostatek energie s fyzickou únavou, únavu.
    Oves obnovuje krev, zabraňuje vzniku krevních sraženin.
    Oves normalizuje metabolismus, aktivita kardiovaskulárního systému, je účinná při cukrovce a vysokém cholesterolu.
    Oves je diaforetická a diuretická.
    Oves má uklidňující vlastnost - používá se k vyčerpání, duševní únavě, neurastenii, nespavosti.
    Oves má antisklerotické účinky.
    Oves zvyšuje imunitu těla.
    Oves zlepšuje činnost štítné žlázy, používá se při léčbě krční páteře
    (odvar z obilí s medem).
    Oves se používá pro žlučové kameny a onemocnění jater, žloutenku (ovesné vločky nebo želé), potlačuje hlen a žluč v těle.
    Oves je užitečný pro plíce, ovesné vločky se používají jako zdroj křemíku, vápníku a fosforu k léčení a zotavení po onemocnění, doporučuje se při bronchitidě, pneumonii a dušnosti.
    Oves má příznivý účinek na sliznici žaludku a střev, doporučuje se pro intestinální atonii, plynatost, žaludeční vřed a duodenální vřed s gastritidou, pankreatitidou, kolitidou; odvar z ovesných vloček - s poruchami zažívacího traktu, průjem.
    Oves je užitečné pro tlusté střevo, zvyšuje peristaltiku, působí jako slabé projímadlo (ovesná kaše s máslem), při dětském průjmu se používá jako tonikum (odvar).
    Oves odstraňuje toxické látky z těla.
    Oves normalizuje metabolismus tuků a podporuje ztrátu hmotnosti.
    Oves má protizánětlivý účinek, je účinný při revmatických zánětech kloubů (odvar ze zelených stonků a nezralých zrn).
    Oves zlepšuje stav pokožky a srsti (při požití odvarů nebo ukládání masky z ovesných vloček na blednou pokožku) pomáhá s chrastěním.
    Vodní infuze zeleného ovesu nebo slámy se používá jako antipyretikum, diuretikum a antifukční činidlo pro hypotypické a ledvinové onemocnění. Tinktura olivového olivového těsta se používá k posílení těla, zesilování tónu, nespavosti, letargie, nedostatku chuti k jídlu.
    Odvar z rostlin zelených ovesů se používá také jako vnější prostředek ve formě praní a koupání při léčbě šupinatého, revmatického, polyartritidy, stejně jako u herpesu, ekzému a jiných kožních onemocnění.
    Oves má mnoho léčebných vlastností. Tibetská medicína byla léčena s velkou úctou; To je široce používán v homeopatii. Oves má obecný posilující účinek, proto se již dlouho používá při léčbě tuberkulózy, ošetřovatelských pacientů po onemocnění plic, operacích atd.
    Odvar ovesu se používá pro cholelitiázu, onemocnění jater; s alergickými onemocněními - snižuje svědění, zlepšuje celkové zdraví.

    Ovesný vývar. Léčivé vlastnosti a kontraindikace

    Pokud uděláte něco pro vaše zdraví, uděláte to moudře, že? Snažím se. Ale tady jsem ráno jedl oves a pak jsem vypil zbytek vody, odvar. Sladké, líbí se mi to. Ale četl jsem, že během války tento vývar pomohl dostat se na nohy, dokonce i anemických pacientů, a pomáhal ovesům mnohem silnější než jeskyně. A proč má pohanka v době krize dražší cenu, a ne oves, je pro mě osobně tajemstvím, oves je mnohem užitečnější pro objednávky a je na tom, že člověk může přežít hladem a nikoliv v monokomponentu pohanky a kromě toho zablokovat střeva.

    No, ne o pohankou a ne o stravě pohanky

    Dnes jsem četl a jsem v posvátné hrůze. Ukázalo se, že ovesné odvar má spoustu kontraindikací, stejně jako léčivé vlastnosti. No pro útok, že? jakmile začnu něco zbožňovat, existuje spousta důvodů, proč to neudělat hned. Osvěžte, jak jsou nebezpečné ovesy, jím to každé ráno. Ano, tak chtivě, s takovou chutí, chci ji jíst. No, co je špatné? A je to "poškození střev a srdce." No, pipety...

    Autor vlákna: Zanuda Zanudnaya (Moskva)

    Ovos SibTar LLC Ovesné zrno - přehled

    Univerzální doktor + Jak správně vařit a používat (Fotografie)

    Mnozí slyšeli, že oves je neuvěřitelně užitečný. Současně však nejsou ve spěchu, že je využívají, protože tuto záležitost považují za problematickou a časově náročnou. Ve skutečnosti, oves snadněji vařit všechny trávy. Je důležité pouze správně přistupovat k němu, zvolit "správný" oves a sledovat frekvenci jeho příjmu. Ale o všechno v pořádku.

    Jak používat:

    Odvar z ovsa byl přidělen dceru nephrologist na komplexní terapii chronické pyelonefritidy. Kromě toho jsme byli předepisováni v různých variantách, další možnost přijmout oves vypadala jako nejúspěšnější - čtvrtletní, tj. 1 měsíc k pití odvar z oats, 3 měsíce přestávky a znovu, 1 měsíc k pití, 3 měsíční zlom, a tak dále, alespoň neurčitě. Je nutné akceptovat 3krát denně jídla na 50 ml (dítě) a 100 ml (dospělí).

    Jak si vybrat oves:

    Nestal jsem na začátku recenze náhodou, že pro vaření je vhodný pouze "pravý oves". Správný znamená nevyčištěný, tj. zrna musí být v lusku. Zvláště toto zdůrazňuji, protože ve skutečnosti je velmi obtížné najít takové ovesy, obvykle z nějakého důvodu prodávají čistý oves. Osobně v mém městě jsem našel takový oves v lusku, pro který doslova lovím, protože je velmi rychle vyrazil.

    Výhody odvaru ovsa:

    1. Oves obsahuje spoustu užitečných a léčebných látek - to jsou vitamíny, mikro a makronutrienty, aminokyseliny a mnoho dalších věcí, které naše tělo opravdu potřebuje a potřebuje.

    2. V souvislosti s nejbohatším složením ovsa má mnoho užitečných vlastností a poskytuje příznivý účinek téměř na všechny orgány a systémy těla. Nejdůležitější vlastností našeho případu s dcerou pyelonefritidou je, že oves normalizuje metabolické procesy, má diuretický účinek, čistí ledviny. Má také mírný laxativ.

    3. Oves je velmi levný. Banka 350 stojí pouze 58 rublů.

    4. Vývar ovesu má docela příjemnou chuť, ačkoli někteří se jí nelíbí. Avšak ve srovnání s hořkými bylinami je chuť přijatelná - a není hořká, nikoliv kyselá a není sladká. Nějaký neobvyklý, malý koláč nebo tak něco.

    5. Nemá žádné kontraindikace ani vedlejší účinky.

    Jak vařit:

    Je velmi důležité vařit oves správně, aby ovesné jádra daly živné půdě užitečnější látky. Vařil jsem se, jak nás naučil náš nefrolog: vzal jsem 2 polévkové lžíce ovesu, nalil jsem ho sklenicí vody, přinesl do varu, vařil se 3-5 minut v hrnci, pak to vše nalil do termosu a trvá na termosu po dobu 8-10 hodin (minimálně 5 -6 hodin). To vše se děje večer, takže všechno bude připraveno ráno. A ráno na prázdném žaludku bude první příjem odvaru ovsa.

    Zpočátku jsem často zapomněla vařit vejce večer, teprve ráno jsem si ho vzpomněl, takže jsem musel ráno vařit, ale čas trvat na tom, že je přirozeně snížen a vývar není tak nasycený a špatně zbarvený, a proto není tak užitečný. Teď už jsem všechno přinesl automatismu, protože ve skutečnosti to trvá velmi málo času, doslova na cestách, nalévám, vařím a hodím vše v termosku a ráno dávám své dceři tuto opravdu léčivou vodu.

    Závěr: Oves může být oprávněně nazýván univerzálním lékařem. Může být použito doslova ze všech nemocí. Zpívám mou dceru oves čtvrtletně léčbu oxalátem v moči. Mimochodem, už dávno jsem si všiml, že když dám dceru v zimě své ovesy, nikdy nezpomene na tento měsíc příjmu, to znamená, že také pozvedne imunitu. Můžeme nekonečně mluvit o odvaru ovsa, protože je to jedinečný lék vytvořený samotnou přírodou.

    MirTesen

    Odvar ovesu se používá daleko. Ukázal se jako vynikající nástroj pro záchranu mnoha nemocí. Vynikající složení a příznivé vlastnosti mají uklidňující účinek na nervový systém, zlepšují metabolismus těla, posilují imunitní systém.

    Léčivé a prospěšné vlastnosti

    Takže, co je užitečné ovesný vývar? Nejprve jsou přínosy takového léčiva spojeny se složením ovsených zrn, které obsahují až 60% škrobu, 5-8% tuku, velké množství bílkovin a aminokyselin, esenciální oleje, guma, vitamíny B1, B2, B6, K, karoten, nikotin a pantogenní kyseliny, draslík, hořčík, železo, fosfor, zinek, mangan, chrom, jod, nikl, fluor a mnoho dalších.

    B vitamíny hrají zásadní roli při normálním fungování nervového systému. Škrob dává tělu "pomalou" energii, což je zvláště užitečné pro cukrovku. Rozpustná vláknina může snížit hladinu cholesterolu v krvi, čímž chrání kardiovaskulární systém.

    Použití ovseného bujónu

    Odvar ovesu pomáhá s žaludečním vředem, chronickou gastritidou, chronickou hepatitidou a pankreatitidou. Má diuretický, protizánětlivý, diaphoretický, antipyretický účinek, pomáhá při edému, vodě v břiše (ledvinový původ), zánětu močového měchýře a ledvin, inkontinenci moče u dětí, nachlazení.

    Ovesní odvar pro snížení tělesné hmotnosti

    Pomáhá rozmnožovat oves a ty, kteří chtějí být štíhlejší. Pokud kombinujete příjem s dietou a cvičením, proces ztráty hmotnosti bude mnohem rychlejší. Účinnost použití ovesu v tomto případě je do značné míry způsobena obsahem obilovin o přibližně 11% rozpustných rostlinných vláken.

    Pro léčbu pankreatitidy podle následujícího receptu. Ovesná zrna se nalije teplou vařenou vodou a několik dní se uchovávají na teplém místě, dokud nebudou klíčit. Pak musí být důkladně omyty, vysušeny a vyfrézovány. Výsledná mouka se zředí v poměru 1 polévková lžíce. pro 1 šálek vody, vařte 2-3 minuty a naplňte jednu hodinu. Příprava odvaru je nutná pouze jednou a okamžitě se vypustí. Léčba trvá až do úplného zotavení.

    Ovesné odvar pro léčbu jater

    Jak vařit ovesný vývar pro léčbu jater? Klasický recept umožňuje 3 hodiny vaření ve vodní lázni 2 sklenice zrna ve 3 litrech vody. Během této doby se směs sníží na 1 šálek. Vezměte vývar v průběhu měsíce 1 den denně a hodinu před jídlem. Každý den potřebujete čerstvou směs, jinak nebude mít žádný pozitivní účinek. Můžete si vzít vývar s medem a mlékem.

    Odvar ovesu pro žaludek

    Odvar ova má pozitivní vliv na sliznice žaludku a střev, a proto se doporučuje pro nemoci těchto orgánů s různou složitostí. Recept na odvar z ovesu, který je v tomto případě vhodný, je následující: 1 šálek vypraného ovesu se nalije do smaltovaných nádobí, naplní se 1 litrem vody, pokryje se těsným víkem a nechá se 12 hodin. Pak pomalu ohřejte, vaříme a vaříme 30 minut. Poté je dobře zabaleno a infuze po dobu 12 hodin. Před podáním vývaru musí být filtrována. Je podáván na 0,5 sklenici 3x denně 30 minut před jídlem po dobu 1 měsíce.

    Ovesné vločky pro děti

    Ovesná vločka má velmi širokou cílovou skupinu. Zahrnuje jak dospělé muže i ženy, tak i novorozence. Pro kojence je vhodný hercules odvar.

    Jak si vařit odvar z ovesu pro děti? Recepty jsou velmi jednoduché. Pro jedno krmení budete potřebovat 1 polévkovou lžíci. obiloviny na 1 šálek vody nebo mléka. Je lepší tyto kapaliny smíchat, ale měla by být více vody. Vločky je třeba nalít přes vroucí vodu a udržovat na nízkém ohni po dobu 30 minut, pak přidat vařené mléko a další 5 minut držet v ohni. Poté přidejte zředěný cukr - 3 oz., Sůl - 1 oz. Nechte vývar vychladnout a usadit, filtr. Krmení dítěte s hercules odvar je povoleno od 2 měsíců. V takovém případě nezapomeňte sledovat reakci dítěte.

    Odvar ovesu během těhotenství

    Během těhotenství je povoleno podstoupit ošetření ovesem. Kontraindikace nejsou odhaleny. Je důležité, aby žena přísně dodržovala dávkování a všechny doporučení. Navíc se ujistěte, že konzultujete s lékařem a pozorujte.

    Po dlouhou dobu nebylo použití ovesných odvarů v lidové medicíně zjištěno závažné kontraindikace. Jediná věc, která vás může potírat, je osobní nesnášenlivost ovsa. Jinak může trvat téměř každý. Postupujte však podle dávkování, protože se nedoporučuje překročit dávkování. U nemocí jater a žlučníku byste měli před zahájením léčby ovocným odvarem konzultovat s lékařem.

    Infuze ovsa: výhody, způsob vaření, přehled

    Myslím, že o infuzi nebo odvaru ovsa (a jejich užitečných vlastnostech) jste již slyšeli nebo četli. Řeknu vám, jak já sám dělám infuzi a jak (a za jakým účelem) to přijmu.

    Recept na infuzi ovsa (osobně ověřený)

    Recept byl doporučen jedním známým obchodníkem s kořením, důvěřuji jeho znalostem (neustále praktikuje tradiční medicínu a je zdravý jako býk).

    Infuze se provádí velmi jednoduše (možná to je důvod, proč mohu snadno dokončit celý sedmidenní průběh očisty).

    Vezměte ovesné vajíčko. Při výběru ovsa věnujte pozornost skutečnosti, že v něm není mnoho cizích "nečistot". Tam jsou velmi neúspěšné "strany", ve kterých je mnoho květin a stonků.

    Takový oves lze koupit na trhu v odděleních s kořením. Také podobný oves ve velkém se prodává v běžných obchodech s domácími zvířaty (ano, ano!).

    Oves byl promyt v sítu. Takže další prach se odplaví, pokud existuje. Vizuální prohlížení.

    Stává se to spousta odpadků. V takových případech prostě shromažďuji více či méně normální zrna shora a vyhazím zbývající odpadky dole.

    7 polévkových lžic ovsa vaří litr vroucí vody. Dělám to ve skleněné konvici s pístem. Poté se oves vařený tímto způsobem podává asi 5 hodin.

    Před vařením vylejte varnou konvici s vroucí vodou, abyste zahřáli stěny.

    Přesně tak. Četl jsem, že odvar (je-li oves vařený po dlouhou dobu) je ještě užitečnější, ale poměr "přínos / snadnost vaření" je pro mě důležitý.

    Příjem infuze ovesné vločky

    V den, kdy potřebujete pít 3 šálky ovsa (ráno, odpoledne, večer). Na prázdný žaludek, asi půl hodiny před jídlem. Infuze by měla být teplá, ale ne horká! Pokud je studená, zahřejte v mikrovlnné troubě. Ve sklenici infuze přidejte 1/3 čajové lžičky kurkuma.

    Infuzní roztok by měl být relativně čerstvý. Pokud vaříte večer, do příštího večera se začne bloudit, nedovolte to - vařte 2 krát denně a nepijte jednu infuzi během dne.

    Pokud budete mít "čistící kurs" sám, pak vařte 4 lžíce ve večerních hodinách. lžíce ovsa v 600 ml vody. Pijte ráno sklenici, odložte další sklenici infuze a vařte další 2-3 lžíce. lžíce na 300 ml vody (ve večerních hodinách se naplní druhá dávka, znovu se připraví 4 polévkové lžíce na 600 ml ráno).

    Je vhodnější vařit pro dva: ve večerních hodinách 7 lžící na 1 litr vroucí vody, ráno pijte sklenici, nechte další sklo na druhou recepci. Vařte znovu ve stejném poměru. Odpoledne někdo pije sklenici večeře, někdo ráno. Ve večerních hodinách vypijte zbytek a vařte čerstvě.

    Recepční kurz: 7 dní.

    Infuzi lze připravit v termosku.

    O chuti. Samotný nápoj pro mě nebyl nechutný, snadno jsem ho vzal. Ale pokud opravdu nemáte chuť, můžete přidat lžíci medu.

    Indikace a výhody

    • 7-denní průběh infuze ovsa pomáhá očistit tělo toxinů a toxinů (pro to jsem to viděl). Přečtěte si také: Jak odstranit toxiny a strusky z těla doma.
    • Odvar ovesu je indikován při léčbě onemocnění trávicího a kardiovaskulárního systému.
    • Snížená hladina cukru v krvi.
    • Příjem olivové infuze působí dobře na nervový systém, normalizuje spánek, zlepšuje celkový tón těla (s ním získáme důležité vitamíny B).

    Nežádoucí účinek Tento účinek je sporný, více - mé osobní pozorování. Během kurzu pozoruji zvýšenou chuť k jídlu. I když v některých zdrojích čtete, že oves pomáhá spalovat tuky a snižovat pocit hladu. Zřejmě to není o mně. Ale moje chuť k jídlu se zvyšuje s příjmem vitaminů.

    Kontraindikace

    • Žaludeční onemocnění. Při čištění s odvarem ovesu mohou kameny začít, pokud ano. Ale pokud jsou kameny velké, jsou plné komplikací. Takže bez koordinace s doktorem, aby se zapojilo do takovéto léčby, je nemožné.
    • Neužívejte velké množství odvaru ovsa, pokud trpíte akutními onemocněními žlučníku a ledvin.

    Na zdraví, lady Antikrizis.

    Nové blogy

    Jak vyléčit odvar ovesu? Osobní zkušenosti

    Věřte tomu nebo ne, ale ve třech ze tří případů, které vím z mého života, odvar z ovesu sloužil jako prostředek léčení od zdánlivě nevyléčitelných chorob.

    První případ se stalo mámy. Bylo to asi před 13 lety. Její pravá strana byla velmi nemocná. Zpočátku šla ke všem lékařům, kteří si každý přidělili vlastní ošetření, ale nedošlo k žádnému zlepšení. Bock byl nemocný a nemocný. Čím dál - tím horší. Existuje nauzea a zvracení. Ano, a bolest byla stále silnější. Máma byla hospitalizována. Zkoušky ukázaly, že má duodenální vřed a navíc játra jsou značně zvětšeny. Po ošetření data splatnosti byla propuštěna téměř ve stejném stavu, jaký byl dán. Bolest se nezastavila a stav se zhoršil, protože byl přidán poplach, že ji nemohli dokonce vyléčit v nemocnici. Takže trpěla, čas od času způsobovala sanitku, když se bolest stala nesnesitelnou. Nakonec byla moja matka poslána k záchranné operaci. Tam byla opět z FGS. Tato sonda se sotva pohltila, protože její stav byl hrozný. Byla potvrzena diagnóza a také bylo zjištěno, že lumen mezi žaludkem a dvanáctníkem byl uzavřen a to je indikací pro operaci. Máma byla rozrušená vůbec. Jejich stav, přirozeně, se odrážel na obličeji.

    Pravděpodobně proto lékař, který jí udělal FGS, když viděl její stav, řekl: "Počkejte tolik rozrušený, teď vám napíšu předpis, zkuste to, napijte, a pokud to nepomůže, pak se zamyslíte nad operací. Budete mít vždycky čas ležet pod nůžem, ale teď si koupíte oves na farmě koní a udělejte to: "připravte 1 šálek ovesu s 1 litrem vařící vody a trváte 7 hodin v termosku. Naplňte a vypijte 1 sklenku 3krát denně." Okamžitě jsme šli koupit ovsa, i když ne na farmě, ale na zoologické zahradě, a začali ho vařit a pít tak, jak to doktor napsal. O týden později matka zastavila bolest, ale i nadále držela odvar na měsíc. Je jí nyní 81 let, ale zatím se bolest neobnovila.

    Podruhé nám oves pomohl, když se moje teta zhoršila. Všechno to začalo s malou nepokojností. Nevěnovala mu pozornost, myslela si, že to projde. Ale čím dál, tím víc. Buďme se zacházet, nevědí co, protože opravdu nechceme jít do nemocnice, všichni to doufáme. Viděl jsem tuhle jednu věc, pak druhou - kde jsem slyšel co. Došlo k tomu, že celá tvář a tělo se změnily na žlutou. Teprve poté byla vyděšená a šla do nemocnice. Ale v nemocnici řekli, že se objevila pozdě, zanedbávaná žloutenka. Samozřejmě byla šokovaná, co má dělat... napsal jsem jí předpis a řekl jí, že mi lékař poradil a vysvětlil, jak pít. Ale neměla termos, aby se vařila, a dělala to: vložte 3litrový hrnec vody na plyn, vložte 3 šálky ovesu do spánku a jako varu se na 2 hodiny trápí na tichém oheň. Před ukončením vaření přidali další 2 lžíce. lžíce čekanky (někdo doporučil). Poté zabalila pánvi ručník a čekala, až se ochladí. Bujón se naklonil a pil 1 pohár třikrát denně po jídle. Celý měsíc se z jejího těla vytratila veškerá žloutnutí, ale na nějakou dobu si pil nějaký odvar. Uplynuly mnoho let, je živá a dobře.

    Třetí čas jsme museli použít tento recept, když můj otec nemocen. Byl mu 72 let a najednou se zdálo, že celé tělo selhalo. Bylo to, jako by byly všechny orgány současně postiženy. Co jsme prostě neudělali! Dokonce i lékaři už ztratili naději a zacházeli s námi bez optimismu a naděje na obnovu. Řeknu, že v historii této nemoci spolu s dalšími neuspokojivými diagnózami byla diagnóza jaterní cirhózy. Ze skutečnosti, že můj otec vyvíjel jaterní enzymy, byl úplně narušen, jeho jazyk byl černý a jeho ústa neustále chutila. Byl opuštěn dvěmi nemocnicemi a sanitkou, která nás nechala s varovným seznamem s diagnózou akutní cerebrovaskulární nehody. Vzhledem k tomu, že pro nás nikdo nebyl, doufali jsme, že jsme se uchýlili k našemu receptu na vaření ovesu a začali vodu pacientovi s tímto vývarem. Krmili ho asi 2-3 měsíce a výsledek, stejně jako v předchozích případech, byl úžasný. Hořkost v ústech zmizela a temnota z jazyku úplně zmizela Když jsem se začal zajímat o příznivé vlastnosti ovsa, překvapilo mě, že se ukázalo, že se jedná o sklad minerálů a vitaminů, které člověk potřebuje pro normální život! Za prvé, v průběhu jakékoli nemoci, nemocné orgány nedostatek živin, a proto imunní obrany je snížena. Ukazuje se, že naším úkolem je doplňovat zásoby vitamínů a minerálů v těle, a pak je to jeho práce, se kterou se začíná řídit. Jako rodina jsme si oblíbili tento nádherný ovesný vývar, který si rádi například pijeme během epidemie a dáme to dětem. Mimochodem, během druhé světové války byly během období hladomoru kojence přesně krmena odvarem ovsa, který byl z hlediska nutričních vlastností rovnocenný mateřskému mléku.

    Použití ovseného bujónu:

    - snížit hladinu cukru v krvi;

    - gastritida, enterokolitida; - žaludeční vřed a duodenální vřed;

    - ekzém, diatéza a chronická dermatitida u dětí;

    - virové hepatitidy; - celkové poruchy trávicího systému;

    - onemocnění nervového systému;

    - udržovat normální trofismus pokožky.

    Byla to taková zkušenost v mém životě, a tak jsem se rozhodl sdílet tento recept s vámi, možná vám pomůže někdo jiný. Jenom lituju jednu věc, že ​​jsem se nepožádala o jméno lékaře, který doporučil tento recept mojí matce, ale pořád děkuji Bohu za něj celý život a vzpomínám si na to s laskavým slovem.

    Ještě jedna poznámka. S vaším souhlasem přidám. Význam je stejný, ale v přípravě existují určité rozdíly:

    Vezmu dvě sklenice ovsa. Koupím oves na bazaru v oddělení zvířat. (Tam mimochodem se prodávají otruby a pšenice, která může být klíčena, ale později)
    Nalijte 1 litr vody. Potřeba trvat asi 12 hodin. Obvykle to dělám v noci.


    Hlavní léčebné vlastnosti ovsa.

    Oves je tonizující organismus proti stárnutí.
    Oves rychle obnovuje a zvyšuje svalovou sílu, nedostatek energie s fyzickou únavou, únavu.
    Oves obnovuje krev, zabraňuje vzniku krevních sraženin.
    Oves normalizuje metabolismus, aktivita kardiovaskulárního systému, je účinná při cukrovce a vysokém cholesterolu.
    Oves je diaforetická a diuretická.
    Oves má uklidňující vlastnost - používá se k vyčerpání, duševní únavě, neurastenii, nespavosti.
    Oves má antisklerotické účinky.
    Oves zvyšuje imunitu těla.
    Oves zlepšuje činnost štítné žlázy, používá se při léčbě krční páteře
    (odvar z obilí s medem).
    Oves se používá pro žlučové kameny a onemocnění jater, žloutenku (ovesné vločky nebo želé), potlačuje hlen a žluč v těle.
    Oves je užitečný pro plíce, ovesné vločky se používají jako zdroj křemíku, vápníku a fosforu k léčení a zotavení po onemocnění, doporučuje se při bronchitidě, pneumonii a dušnosti.
    Oves má příznivý účinek na sliznici žaludku a střev, doporučuje se pro intestinální atonii, plynatost, žaludeční vřed a duodenální vřed s gastritidou, pankreatitidou, kolitidou; odvar z ovesných vloček - s poruchami zažívacího traktu, průjem.
    Oves je užitečné pro tlusté střevo, zvyšuje peristaltiku, působí jako slabé projímadlo (ovesná kaše s máslem), při dětském průjmu se používá jako tonikum (odvar).
    Oves odstraňuje toxické látky z těla.
    Oves normalizuje metabolismus tuků a podporuje ztrátu hmotnosti.
    Oves má protizánětlivý účinek, je účinný při revmatických zánětech kloubů (odvar ze zelených stonků a nezralých zrn).
    Oves zlepšuje stav pokožky a srsti (při požití odvarů nebo ukládání masky z ovesných vloček na blednou pokožku) pomáhá s chrastěním.
    Vodní infuze zeleného ovesu nebo slámy se používá jako antipyretikum, diuretikum a antifukční činidlo pro hypotypické a ledvinové onemocnění. Tinktura olivového olivového těsta se používá k posílení těla, zesilování tónu, nespavosti, letargie, nedostatku chuti k jídlu.
    Odvar z rostlin zelených ovesů se používá také jako vnější prostředek ve formě praní a koupání při léčbě šupinatého, revmatického, polyartritidy, stejně jako u herpesu, ekzému a jiných kožních onemocnění.
    Oves má mnoho léčebných vlastností. Tibetská medicína byla léčena s velkou úctou; To je široce používán v homeopatii. Oves má obecný posilující účinek, proto se již dlouho používá při léčbě tuberkulózy, ošetřovatelských pacientů po onemocnění plic, operacích atd.
    Odvar ovesu se používá pro cholelitiázu, onemocnění jater; s alergickými onemocněními - snižuje svědění, zlepšuje celkové zdraví.


    Vědci zjistili, že oves se vyznačuje optimálním podílem sacharidů, bílkovin, tuků a vitamínů komplexu B. To vysvětluje obnovení rytmu srdeční činnosti, pokud je zahrnuto do ovsené stravy. B vitaminy (zejména B1) hrají důležitou roli ve fungování nervového systému.

    ZDRAVÍ PRO VŠECHNY. HAPPY CHRISTMAS.